Whose Line Is It Anyway (The Villain / Antagonist Edition)… - subsaint Blog - www.GameInformer.com
Switch Lights

The lights are on

What's Happening

Whose Line Is It Anyway (The Villain / Antagonist Edition)…

A few weeks ago I posted a blog titled Whose Line Is It Anyway. It was somewhat similar to my Guess That Game feature, but instead of trying to guess a game based on a series of clues, Whose Line Is It Anyway listed 25 different video game quotes, each from a different game, and the point was to try and guess the character and game the quote was from. It seemed to do fairly well. Surprisingly well, I'd say. So, I decided to try it again, but this time all of the quotes are from characters that are considered villains or antagonists. Boo. Hiss. Oh come on...every good game has to have a villain.

I'll warn you in advance...I think this is a lot more challenging than the previous episode.

At first look, it would appear I forgot to include the answers. Alas, they are there. I use the same trick I use with the Guess that Game feature.

The answers are there, however the font is white so the text appears invisible. In order to view the answer, all you have to do is highlight the text by clicking and holding the cursor on the text and dragging the cursor over each clue. This is an extremely easy process that most of you are undoubtedly familiar with. Oh, as a reminder - if you're viewing the GI website with the lights off, obviously this isn't going to work since the font color is reversed. I recommend turning the lights on when viewing this blog.

So, why video game quotes?

The truth is, I absolutely love video game quotes. When I first started blog herding a few years back, I ended every single episode with a different video game quote. Perhaps it's the writer in me or maybe the gamer in me...

You don't really think about it, but our video game characters "speak" some fascinating lines of dialogue. It helps us get to know the character and develop a relationship with them. But when you think about it...that character didn't really voice those lines, obviously. That means a writer or video game developer or some other human component created every line of dialogue.

When you think about some of the quotes that everybody is familiar with - from "But our princess is in another castle" to "The cake is a lie"...we associate these phrases with a particular game. They invoke this alternate sense of reality and have meaning to us. I'm fascinated by that. I just love video game quotes.

So...

I randomly picked 25 quotes from 25 different games that are some of the more popular games you'll find. You know what to do now, so get to stepping. Or should I say, get to guessing.

Video Game Quotes

1. "My powers...gone. My empire...shrinking. My huge cake...never got a slice."

Answer: Bowser, Super Mario Galaxy 2

2. "When I'm gone, they'll just find another monster. They have to, because they have to justify their wages."

Answer: Dutch van der Linde, Red Dead Redemption

3. "You've served your purpose. You may die now."

Answer: Liquid Snake, Metal Gear Solid

4. "The Lord forgives everything, but I'm just a prophet... so I don't have to. Amen."

Answer: Father Comstock, Bioshock Infinite

5. "The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

Answer: G-Man, Half-Life 2: Episode Two

6. "Who do you think you are, boy? You're nothing but a filthy, cast-off little beggar. You're not fit to touch these objects."

Answer: Katherine Marlowe, Uncharted 3: Drake's Deception

7. "We're at war. No one wants to admit it but Humanity's under attack. One very specific man might be all that stands between Humanity and the greatest threat of our brief existence."

Answer: The Illusive Man, Mass Effect 2

8. "Your entire life has been a mathematical error... a mathematical error I'm about to correct!"

Answer: GLaDOS, Portal

9. "Can I have his helmet?"

Answer: Grunt (Unggoy), Halo CE

10. "You don't know what I'm capable of."

Answer: David, The Last of Us

11. "We created a world of peace, a world of prosperity. A world that lives in the shadow and safety of my mountain, a mountain that has come to be the absolute measure of strength and power. Now, on this day, that power is to be tested."

Answer: Zeus, God of War III

12. "Hush, little baby, don't say a word...Momma's gonna kill for you the whole damn world."

Answer: Harley Quinn, Batman Arkham City

13. "You are a terrible guest. I must teach you some manners!"

Answer: Baron Flynt, Borderlands

14. "The world is a diagonal... I am the balancing point."

Answer: Vaas, Far Cry 3

15. "The tyranny of the Gods is ended! We shall be their puppets no more! The freedom for which we have longed is at hand!"

Answer: Vayne Carudas Solidor, Final Fantasy XII

16. "You're the first humans to ever desecrate this palace with your presence."

Answer: Myrrah, Gears of War 2

17. "You're right, Elias, I'm not a Ghost... I'm the man that hunts them, and sends them back to the other side!"

Answer: Gabriel T. Rorke, Call of Duty Ghosts

18. "It's been a while, boy. You have done well to sneak into my fortress and wriggle your way all the way up here. I suppose the least I can do is commend you for your reckless courage."

Answer: Ganondorf, The Legend of Zelda: The Wind Waker

19. "Growing up in rural Georgia, you're taught not to waste. It's how I was raised and how I raised my boys. Now, you've got monsters roaming around that do nothing but eat people! And for what? To continue to rot until they eat some more!"

Answer: Brenda, The Walking Dead Season One Episode 2

20. "Because frankly I'm rich enough to do whatever the #### I want and you're poor enough not to ask me any #### stupid questions. Now I mean that as a friend. Namaste."

Answer: Devin Weston, GTA V

21. "Behold. These lifeless keys used to be full of power. United with the hearts of their masters..."

Answer: Master Xehanort, Kingdom Hearts: Birth by Sleep

22. "...on this day, we stand united once more. On this day, those driven to divide us will hear our voice! On this day, we shall act as one, and we shall be ignored no more! Defenders of the Helghast dream, now is our time!"

Answer: Scolar Visari, Killzone

23. "Now I will have my revenge on Umbrella, and the world will burn in an inferno of hate!"

Answer: James Marcus, Resident Evil 0

24. "You know that I control the galaxy. It's foolish to come against me. You will die just like your father."

Answer:  Andross, Star Fox

25. "Your future, the future of our race ends here!"

Answer: Challus Mercer, Dead Space

Hope you enjoyed this feature. I'm not sure if I'll do this monthly like I do Guess that Gamer, but I'll almost certainly blog about video game quotes again in the future.

Cheers.

 

comments