Whose Line Is It Anyway… - subsaint Blog - www.GameInformer.com
Switch Lights

The lights are on

Whose Line Is It Anyway…

One of my favorite blog series I post monthly is the Guess that Game feature. Many of you have participated in it, but if you haven't checked it out, it is essentially a video game inspired game of 20 questions. Well, earlier today I decided I was going to do something similar, but instead of having you read a bunch of clues and trying to guess a game, I thought I'd just post some video game quotes and see if you all can guess the character who said it, and the game they're from.

At first look, it would appear I forgot to include the answers. Alas, they are there. I use the same trick with the Guess that Game feature.

The answers are there, however the font is white so the text appears invisible. In order to view the answer, all you have to do is highlight the text by clicking and holding the cursor on the text and dragging the cursor over each clue. This is an extremely easy process that most of you are undoubtedly familiar with. Oh, as a reminder - if you're viewing the GI website with the lights off, obviously this isn't going to work since the font color is reversed. I recommend turning the lights on when viewing this blog.

So, why video game quotes?

The truth is, I absolutely love video game quotes. When I first started blog herding a few years back, I ended every single episode with a different video game quote. Perhaps it's the writer in me or maybe the gamer in me...

You don't really think about it, but our video game characters "speak" some fascinating lines of dialogue. It helps us get to know the character and develop a relationship with them. But when you think about it...that character didn't really voice those lines, obviously. That means a writer or video game developer or some other human component created every line of dialogue.

When you think about some of the quotes that everybody is familiar with - from "But our princess is in another castle" to "The cake is a lie"...we associate these phrases with a particular game. They invoke this alternate sense of reality and have meaning to us. I'm fascinated by that. I just love video game quotes.

So...

I randomly picked 25 quotes from some of my favorite games. You know what to do now, so get to stepping. Or should I say, get to guessing.

Video Game Quotes

1. Scanning... Just...dust and echoes. We are all that's left.

Answer: Cortana, Halo

2. We're all looking for that special someone.

Answer: Niko Bellic, Grand Theft Auto IV

3. It ain't no secret I didn't get these scars falling over in church.

Answer: John Marston, Red Dead Redemption

4. Yes, come into my sanctuary and partake of my wisdom, children.

Answer: Frogfucius, Mario RPG

5. Really? Just gonna leave me hanging? All right. I see how it is. It's just a high-five. It takes like 5 seconds.

Answer: Ellie, The Last of Us

6. This place is filled with nothing but murderers and jerkbags, like that Hammerlock dude!

Answer: Claptrap, Borderlands 2

7. We never had movement like this when I was in video games!

Answer: Cranky Kong, Donkey Kong Country

8. That maiden's soul? Souls that are once lost cannot be reclaimed. Is that not the law of mortals? With that sword, however, it may not be impossible.

Answer: Dormin, Shadow of the Colossus

9. You have to trust someone to be betrayed. I never did.  

Answer: Captain John Price, Call of Duty: Modern Warfare 2

10. Do you ever get used to it, the killing?

Answer: Elizabeth, Bioshock Infinite

11. Ten years, Athena! I have faithfully served the gods for ten years! When will you leave me of these nightmares?

Answer: Kratos, God of War

12. Yeah. Right. When was the last time the wind said "hostiles" to you?

Answer: Dominic Santiago, Gears of War

13. After Zanzibar, I was taken from the battle, neither truly alive, nor truly dead, an undying shadow, in a world of lights. Now, in front of you, I can finally die.

Answer: Gray Fox, Metal Gear Solid

14. So we gotta set up to rock, and then fight zombies? This is the best day of my life!

Answer: Ellis, Left For Dead 2

15. My past is not a memory. It's a force at my back. It pushes and steers. I may not always like where it leads me, but like any story, the past needs resolution. What's past is prologue.

Answer: Samus Aran, Metroid Other M

16. There are a lot of people back on Earth dying while we gather our strength. They're wondering if we're ever coming back; friends, family, parents and children. This isn't their fight. But they are buying us time with their lives...

Answer: Commander Shepard, Mass Effect 3

17. Well, I had everything under control until they blew up the boat.

Answer: Nathan Drake, Uncharted

18. Thinking of you, wherever you are. We pray for our sorrows to end, and hope that our hearts will blend. Now I will step forward to realize this wish. And who knows: starting a new journey may not be so hard, or maybe it has already begun. There are many worlds, and they share the same sky - one sky, one destiny.

Answer: Kairi, Kingdom Hearts II

19. Every decision you've ever made ends in death and misery. People die. I stop you. You'll just break out and do it again.

Answer: Batman, Batman: Arkham City

20. I'm more powerful than I ever was. But it came with a price. I'm not even sure if I'm a human anymore.

Answer: Lightning, Final Fantasy XIII

21. It's dangerous to go alone! Take this.

Answer: Old Man, Legend of Zelda

22. And who are you to challenge me? I've conquered mortality itself. I've spat in the eyes of the Daedric Lords! This is my realm now, I've sacrificed too much to let you take it from me.

Answer: Malyn Varen, Skyrim

23. Didn't we have some fun, though? Remember when the platform was sliding into the fire pit and I said "Goodbye", and you were like, [deep voice] "No way!" And then I was all, "We pretended we were going to murder you.

Answer: GLaDOS, Portal

24. We shall see how brave you are when nailed to the walls of Hoover Dam, your body facing west so you may watch your world die.

Answer: Legate Lanius, Fallout New Vegas

25. La shai'a waqi'on motlaq bal kollon momken (Arabic for nothing is true and everything is permitted).

Answer: Altaïr, Assassin's Creed

Hope you enjoyed this feature. I'm not sure if I'll do this monthly like I do Guess that Gamer, but I'll almost certainly blog about video game quotes again in the future.

Cheers.

 

comments